A day to Go!!

>> Friday, January 23, 2009

Salam alaik....
X sabar, x sabar n x sabar!!hehe esok nk berangkat dh ke kampung nyamor..x tau la pesal sangat2 teruja utk pegi..


so b4 nk meninggalkan semua... got a story to share..
kan sekarang dunia sibuk dengan boikot memboikot barang2 keluaran israel... termasuklah diri kita rite? hmm tp kan aku tak tau laa ada manusia ni...species mana tah....n tak tau la dia duduk gurun mana n corok hutan mana ntahkan...boleh dia x tau langsung pasal isreal n konco2nya tengah gila menyerang semenanjung gaza..

citenye cmni... dua ari lepas..aku kuar pegi beli barang la kat shopping mall terkenal di klang valley ni...then masa cari2 barang, lalu la kat satu kedai yg mmg sah2 kita tau duit tu disalurkan ke mana... so saje je la nk teliti manusia2 dalam tu....tetiba...nampak laa pulak satu kelibat ni..macam kenal... tgk kali kedua..sah! memang kenal sgt2...

so bila dh jumpa dia..pegi laa salam dia..n tnya2 jugak laa kan buat apa kat 'kedai' tu..dll...so of course la dia beli barang sbb ada plastik dari kedai tu...pastu sj je laa tny..hmm xboikot ke kedai ni? dia jawab...hmm nk buat apa boikot? bukan kedai ni buat apa2 pun.. ala lagipun x berdosakan... haa cmtula... pastu ckp la kat dia..hmm mmg la x dosa ke apa...tp kan kalo kita ada sensitiviti terhadap agama..kita mesti rs sumthnglaa nk beli dari kedai2 yg dh di sahkan utk di boikot.. then dia jawab..ha??kenapa lak? utk apa? dulu mmg la bising2 kena boikot...tp kan macam dah x jalan kan..ALA LAGIPUN NEGARA ISLAM BUKAN KENA SERANG PON..huhu dengan bangganya dia ckp cmtu..

then tanya la..dia tengok berita x? pastu dia ckp tengok... tp tertggal pulak berita semalam...kenapa? dah kena serang ke??

so apa yg korang fikir bila jumpa manusia cmni? ni golongan mahasiswa yg buat cmni ni... dasyat x ke'alert'an kita terhadap dunia, terhadap Islam... ms dia ckp cmtu rs nk ketawa pun ada..xtau dia dok bz dengan apa sampai xtau langsung la... adoi...tp lebih sakit hati la.. mufti johor pun dah ckp yg kita ni WAJIB utk boikot barang2 keluaran israel tu...

hmm ckp pasal boikot ni...tetiba teringat lak kat kawan aku ni..dia ckp..kita ni dok bising2 pasal boikot2 ni...gaza katne tau x? kemelut palestin tau x? dari situ aku nmpk apa yg dia nk sampaikan..maksudnya..biarlah kita boikot ni ats dasar kita mmg rs islam tu makin di tindas...bukannye sbb sume org nk boikot kita pun nk boikot...so x kan tahan lama la... kalo kita buat sbb kita tau..mesti kita x kan beli langsung n berjaga2...huhu

okla semua..kepada kawan2 yang tengah seronok bercuti tu..selamat bercuti.. luangkan masa dengan benda2 yang berfaedah...(hehe ucapan standard)
miss me ok???hihi xpe..kejap je sy akan menghilang kali ni...just for one week..then kita jumpa lagi ok??(soo perasan la awi...)

see you guys....
salam...