Come Back!!!

>> Monday, June 9, 2008

huhu...lama dah rasanya x menulis kat blog ni... bukan apa..cari idea yg tak datang2... hehe.. apa2 pun tula...kehidupan makin hari makin berbeza dan berubah2..ada je yg berubah... naik berat badan la... makin gelap la... cerita makin mengarut2... malaysia makin menjadi2...hmm xtau laa nk ckp pe dah... kehidupan ni betul2 singkat utk kita kesali segala perkara yg dah jadi... so terima la dengan hati yg terbuka.... Hoho... ape sebenarnya aku nk cakap kat sini?? hehe... hmm aku teringat lak kat 'seseorg' yg ckp... kalau xde ilmu...kita x leh nk cerita byk2... sbb

peluasan skop tu x de... hmmm mmg betul pon.. oh ye...tentang Malaysia ni kan skrg ni tgh sebok2 dgn isu naik harga minyak.. aku antara manusia2 yg terperangkap dlm jam sbb nk isik minyak...panjang giler laaa..... masa tu aku baru je balik dari tgk wayang tau...(hehe kantoi...) pastu tetiba aku dpt msg dari auntie aku..dia suh isik minyak full tank b4 kul 12..sbb nnt naik 78sen... pastu aku pun ikut la jalan kampung utk elak jam...rupanyaaa....jalan tu..lagi sesak yg amat... gile la! terpaksa laa jugak....pastu ada la sorg pakcik ni... dia stop kat tepi jalan...dia jalan kaki je..aku ingt dia nk isik dalam tong ke apa...rupanya dia bukan nk isi minyak...nk solat magrib...hehe..kesian org2 kampung...tak pasal2 je ada jam kat situ...hmm...dan dah 5 hari isu ni
tp kat malaysia ni masih tak reda2 lagi...paklah mesti tgh pening kepala...hehe...


aku x tau laa kalau pandangan aku ni x betul ke apa....tp kita warga malaysia kena laa terima dah kenaikan tu.... bukan apa..ni ikut dari pemikiran aku yg tak de laa ilmu byk sgt...aku berpendapat bahawa tindakan kerajaan tu sebenarnya utk kita jugak supaya subsidi yg dah disediakan oleh kerajaan skrg ni x de laa dapat kat warga asing...dia buat tu utk duit kerajaan jugak..sekaligus utk kita jugak rakyat malaysia....(haha giler punye sangka baik) tp kan...kerajaan mmg kena buat pensturkturan semula pasal subsidi tu... by hook n by crook... kena buat jugak supaya kalaulah paklah nk jawatan dia tu tahan lama...dia kena jugak ikut kehendak rakyat... kalo x alamatnya dlm 2 3 bulan lagi laaa dia pegang jawatan PM...ceh!mcm nujum lak nk tilik2...

hmm lagi pendapat aku..(aku dapat masa balik dari KL ke KP) kan harga barang2 asasi mcm beras tu dah naik kan..aku pikir dah sampai kot masanya zaman kita ni nk berubah dari segi kenaikan harga... mcm cthnya dulu mak2 kita masa pg sekolah belanja seposen je...time kita dah 2 ringgit...hmm mungkin zaman anak2 kita nnt dah 5 rggt...n 5 rggt tu macam seringit zaman kita... paham x?? maksud aku...nilai 5 rggit tu akn jadi seringgit zaman kita... yela...dunia kan aku ckp td mkin berubah2.. makin byk kemajuan... org pulak makin nk kaya.. so maybe la... dah mula dah zaman kita ni rs mcm apa yg mak2 kita rasa dulu...(hmmm cmne laa mama aku rasa ms dia bg aku 2 ringgit nk pg sekolah dulukan..mesti dia terkenang2 zaman dia 20 sen je...) so kita kena dah terima hakikat tu.. maybe kalau sebelum ni kita isik minyak 10 rggt tu dah ok laa...cukup2 makan..skrg ni... 15 rggt pulak cukup2 makan... nnt dah lama2..kita akan lali..n rs nilai 15 tu mcm 10 je...=)

tu sume pandangan aku utk sedapkan hati je...apa2pun kena ada fact n figure juak...nk ckp perkara2 ni....okehla.