Homesick...

>> Friday, June 13, 2008

Hmmm gile la...baru je beberapa jam aku balik umah sewa...dah rs cm nk balik kampung balik....sedih n sayu pulak hati ni..



waaaaa help!!help!!! nk balik umah.....dah laa x dapat nk antar mama pg china...sedih giler....

hmm...dlm sedih2 aku...sedih lagi keluarga En.Nazwir Shamsudin dgn Pn. Tengku Vivian atas kehilangan 2 puteri kesayangan...Navita Irdayanti,18 dan Nurfatina Rezki,13...di fahamkan masa kebakaran berlaku semua famliy tengah tidur...lagi yg menyayatkan hati..anak sulung pasangan ni tggl seminggu je lagi nk futher her study @ uitm...serius masa aku tgk berita ni...hampir2 laa nk nangis...x kira la korang nk ckp aku emo ke feeling lebih ke..tp yela..bygkan jela kalau kes ni berlaku antara ahli keluarga kitakan...wal'iyazubillah....

apa2 pun ajal maut tu Allah dah tentukan dah utk kita...kita yang masih hidup ni kena sentiasa berwaspada..

hmm td pun masa aku tgh siap2 nk balik KL... accident lagi depan umah aku.. mmg zon accident kat umah aku..serius... dah byk kali dah..ada sekali tu mercedez yg dipandu oleh perempuan mengandung terbabas masuk dlm umah aku... alhamdulillah uwan aku baru je lepas siram pokok bunga...kalau tak...aku tak tau la nk ckp pe... then hari tu motor bertembung dgn kereta... penunggang motor n pembonceng tu (adik beradik n org kg aku sndiri) meninggal kat tempat kejadian... sedih gilerr sbb dorg ni baru je lepas beli ubat utk ayah dorg yg strok...driver kete tu lari..sampai skrg x jumpa2... ni kali ni... alhamdulillah....sgt2...lori minyak belakang motor yg terbabas tu tak laju...kalau tak...aku tak tau la...aku tak sampai la kot KL ni..

Bila aku pk2.. nyawa kita ni bila2 masa je boleh di tarik..n tak de masa la kita ni nak menyombong ke nk berlagak ke...nk derhaka ke...mmg tak de masa... tp tu la kan.. buat jahat sume tu fitrah... xde sape yg tak lepas dari buat kejahatan cuma kita kena sentiasa aware dgn tgkahlaku kita....

Hmm...byk pulak aku membebel...okla...



(this is my beloved house...)

3 comments:

game gambling online lottery June 13, 2008 at 8:21 AM  

Yuts, daw palagpat imo blog.

Wan Nur Shuhada June 14, 2008 at 2:00 AM  

lorr...
mak awi p china wat pe?
nape x ikut skali?
em, maaf salah silap ye...
smg hdp kt ni adalah hdp yg diberkati & mati kt adalah mati syahid...

R@bi@tuL @d@wi@h June 14, 2008 at 7:02 AM  

dia ada hal bisnes...so dia kena laa pi sorang2...mmg nak ikuuuttt...tp xde rezeki la....xpela...hehe...