Gelombang Oren pulak....

>> Thursday, August 14, 2008


Macam2 betul la dunia kampus ni kan..hari ni..di UM sendiri gelombang oren mula berombak2 menunjukkan keganasannya..lebih kurang pukul 12.30 tghari mahasiswa UM (Pro-M) berkumpul bersebelahan Main Lib utk majlis perlancaran Speaker Corner Pro-M.. Lebih kurang 100 orang mahasiswa dan mahasiswi bersama-sama berkumpul memeriahkan perasmian tersebut.


Antara objektif perhimpunan aman ini diadakan adalah utk sama2 menaikkan semangat Pro-M utk berhadapan dgn pilihanraya kampus. Isi- isi manifesto yg disampaikan oleh figure2 Pro-M ialah, KPT memberi peluang kepada mahasiswa bersuara tanpa di sekat dan melibatkan diri di permatang pauh. Selain itu, ada yg mengaitkan dengan isu mahasiswa UiTM mengadakan demonstrasi besar- besaran tanpa halangan dari pihak pentadbiran kampus dan pentadbiran UM juga harus memberi perlepasan utk mahasiswa UM mengadakan demonstrasi tanpa halangan.

Turut hadir beberapa wakil Pro-M dari UIAM dan wartawan dari beberapa akhbar malaysia..dan gmbr bawah ni, aku tak tau laa dia ni sape kan..tp kejenye ambik gmbr sorang2 yg hadir kat perasmian td..tension gile..berikut adalah gmbr2 di sekitar perasmian speaker corner Pro-M


aku seru kepada kawan2 semua supaya buatlah pilihan yg tepat. masa depan kampus ditangan kita.. dan kepada semua sama2 kita hangatkan hari Pro-M..every thursday jom sama2 meriahkan gelombang Pro-M dengan memakai baju oren...HIDUP- HIDUP!!MAHASISWA!!

3 comments:

Mohamad Hilman bin Nordin August 16, 2008 at 12:59 AM  

alamak.. ada gambar plak. kantoi. hurm.. i save that picture ehh?

R@bi@tuL @d@wi@h August 16, 2008 at 1:19 AM  

oh a ah..x perasan laa pulak ada gmbr saudara..yup...dipersilakan utk men'save'kan nye...=)

Anonymous August 23, 2008 at 10:08 AM  

mcm ade ustaz taufiq dr upm la..tul ke?
ke silap org?