~Something wrong somewhere~

>> Friday, August 15, 2008



SITUASI 1(hari yg sama)
"Cma, mar..awi rs nak berenti study la dari UM ni...rasa down sgt2 dgn kos kita ni...mcm tak establish je..apa yg kita belajar tu sikit sgt dari budak2 yg pure science n pure agama...lepas grad nnt kita ni nak keje apa..masa depan kita nnt nak jadi apa??awi ingt nak ambik dip dulu ke..bla bla n bla..."

SITUASI 2(hari yg sama)

"Salam awi, kat Malaysia, uni apa yg ada kos fizik,terus degree yang boleh di daftar?Ana serius n nekad nak tukar kos sbb demi cita-cita ana n masa depan ana."--(ayat di ubah utk kesesuaian)



hmm...baru je dlm pukul 3.30 ptg td aku sembang2 dgn sahabat baik aku tentang masa depan kami...mggu ni aku agak SINDROM DOWN sket laa ngn study.. xtau nak keje apa lepas grad, xtau masa depan aku, xde cita2 dan sebagainya.. so 'termengadulah' aku dengan cma n mar... n tak ku sangka...shbt ku yg berada di luar negara tiba2 mengadu perkara yg sama...nk keluar UNI nak masuk UNI tempatan...adeh...sewehdatul fikr la pulak..ngee...


hmm apa2 pun utk shbt ku itu...ak harap kamu fikir lah elok2..tp kalau dh tu keputusan yg paling baik..cepat2 balik malaysia n study sungguh2..sbb kamu kena mula dari awl balik..dari medic nak tukar ke fizik...rsnya mcm kena masuk matrik je dulu..
apa2 pun akn ku usahakan mencari uni secepat mungkin supaya tercapai cita2 mu itu...jd cepat2 balik malaysia tau!!!!! ngee....



3 comments:

casino gambling August 15, 2008 at 5:35 AM  

Thanks to the owner of this blog. Ive enjoyed reading this topic.

syudnuc August 16, 2008 at 3:03 AM  

Huhu...mcm mana boleh jd sama fikiran nie? Ada apa2 ker..? Huhu..bdak tu confirm ke nak balik m'sia. Den rasa dia ada udang di sebalik meetiau la. Hemoh2..

Huhu...jika awi still tak confirm, nurul cdgkan awi wat praktikal masa tahun dua lagi. jgn buang masa tunggu 3rd year baru nak wat. Praktikal boleh membantu awi tentukan apa kerjaya yang awi nak.

uhu...tak tahulah mcm mana sains gunaan nye cos tapi 4 me, semuanya bergantung atas diri kita sendiri. usaha kita yang perlu lebih...kalu awi betul2 minat, do ur own research and make ur own effort. Huhu...ckp senang kan~pensyarah kat um nie alhamdulillah rasanya baik lG cos rajin 'menyuap'. hehe...juz sayang anak murid tak juga buncit (^_~) juz like me..

whateve it is, let know urself deeply. determine ur desire n examine ur passion well. insyaAllah it will help u as it did to me=)

Mohd Shafie Bin Hashim August 18, 2008 at 4:40 PM  

saya cadangkan supayam dalam hidup nim jangan asyik bergantung dengan apa yang ada, SKos yang kita ambil belum tentu menjamin masa depan yang cemerlang. Cubalah merangka Plan kontigensi untuk masa akan datang. Maksudnya perkara lain yang mampu backup kita masa akan datng. Rezeki alah dah janji. So cari-carilah samapi ketemu di mana punca rezeki kita .Mungkin di situ ada keberkatan yang lebih.